Τμήμα Pilates

Το τμήμα Pilates αποτελεί νέο τμήμα στη σχολή μας και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες από 15 ετών και πάνω. Δείτε το πρόγραμμα.

Αποτελεί ένα πρόγραμμα φυσικής και θεραπευτικής αγωγής με βάση την πιο φυσιολογική λειτουργία του σώματος: την κίνηση. 

Η μέθοδος κρατά το σώμα σε καλή φυσική κατάσταση. Eίναι ένα μοναδικό σύστημα ασκήσεων διάτασης κ ενδυνάμωσης, που διαμορφώθηκε από τον Joseph Pilates. Δυναμώνει και τονώνει τους μύες, βελτιώνει την στάση του σώματος, χαρίζει ευεξία κ ισορροπία, δημιουργεί πιο καλοσχηματισμένο και σφιχτό σώμα αποφεύγοντας το μυϊκό όγκο. 

Η μέθοδος Pilates απαιτεί αυτοσυγκέντρωση ώστε οι μύες να ανταποκρίνονται γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα στην άσκηση. Αντί να εκτελούνται αυτόματες μονότονες επαναλήψεις, στόχος της μεθόδου είναι συγκεκριμένες σύνθετες κινήσεις συστηματικά να τελειοποιούνται, εναρμονίζοντας σώμα και μυαλό.

Μερικά από τα Οφέλη

1) Αποκτάτε περισσότερη σωματική δύναμη.
2) Βελτιώνετε τη στάση και ευθυγράμμιση του σώματος σας.
3) Δημιουργούμε ένα πιο εύκαμπτο μυϊκό σύστημα και αρθρώσεις πολύ πιο ευλύγιστες.
4) Εξομαλύνονται τα περισσότερα μυοσκελετικά προβλήματα, πόνοι οσφυϊκής μοίρας, αυχενικό, παλιοί τραυματισμοί, πόνοι πλάτης, κτλ.
5) Σημάδια οστεοπενίας ή οστεοπόρωσης ανακόπτονται δραστικά.
6) Σκολίωση και άλλες σκελετικές δυσλειτουργίες βελτιώνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό.
7) Η κοιλιακή χώρα ενδυναμώνεται και έτσι προσδιορίζει καλύτερα τη θέση και τη στάση του σώματος. Δημιουργία ενός δυνατού κέντρου.
8)Πιο αποδοτικό κυκλοφορικό, λεμφικό και αναπνευστικό σύστημα.
9)Μειώνει τη κατάθλιψη και το άγχος.

Nobody cares if you can't dance well. Just get up and dance - Martha Graham